Seleccionar página

5 motius per parar especial atenció als textos del teu web

Feb 12, 2021 | Copywriting

Per què els textos del teu web mereixen la teva atenció.

A l’hora de crear un web per al teu negoci, és normal preocupar-te per la seva estètica. Hi inverteixes hores, diners, paciència… Però un cop la part visual està tancada, qui s’encarrega dels textos del teu web?

En els anys que porto treballant en projectes digitals, m’he trobat amb desenes de casos de clients que, després d’haver invertit en un bon disseny web, deixen els seus textos a l’atzar. Reconeguem-ho: el que dius és tant o més important que la teva imatge. I si creus el contrari, avui et porto 5 motius pels quals hauries de posar especial atenció als textos del teu web.

Motiu 1. És la primera conversa amb el teu client

La teva pàgina web no és només una carta de presentació. També és la primera impressió que tindrà el teu client de tu. I ja saps què se sol dir de les primeres impressions… Cuidar els textos del teu web, tenint en compte a qui et dirigeixes, és essencial per retenir al visitant. De res servirà fer una gran inversió en publicitat o en disseny si després no aconsegueixes convèncer al teu client potencial. Tens dues opcions: avorrir-lo parlant de tu, i només de tu. O, en canvi, entendre què busca el teu client, i enamorar-lo amb els beneficis que aconseguirà si treballeu junts.

Motiu 2. Diferencies la teva marca

Com és que la majoria de marques sonen igual? Estem cansats de veure frases com «oferim innovació i excel·lència» o «la solució perfecta per a la teva pell». Sigues específic amb el que ofereixes i diferencia’t de la teva competència a través del to i l’estil. Dóna-li vida a la teva marca! El disseny és un gran aliat a l’hora de transmetre la personalitat de la teva empresa, però si el llenguatge que utilitzes no és únic, ni està alineat amb la imatge que has treballat, perdràs l’interès de la teva audiència.

Motiu 3. És un canal per captar nous clients

Reconec que aquest punt no és per a tothom. Només si treballes els textos de la teva pàgina web tenint en compte el posicionament SEO, podràs escalar a les primeres posicions de Google i atraure clients de manera orgànica. Decideix quines paraules clau t’interessa posicionar, i procura tenir-les present a l’hora de redactar els teus textos. Si ofereixes contingut de valor a través d’un blog o de les xarxes socials, tindràs la possibilitat d’arribar a més persones i captar clients, gairebé en pilot automàtic.

Motiu 4. Presenta testimonials i casos d’èxit

Un text treballat amb escriptura persuasiva (o copywriting) pot ser molt convincent. Però no és fins que veus l’opinió de persones com tu que no t’ho acabes de creure. Treballant els textos del teu web, podràs incloure testimonis reals i honestos de la teva feina. Aquest afegit ajudarà a transmetre la credibilitat que el lector necessita.

Motiu 5. Les paraules porten a l’acció

Sí, les paraules porten a l’acció. Uns bons textos t’ajuden a convertir els visitants desconeguts del teu web en persones amb noms i cognoms, i aquestes persones en possibles clients. És evident que hi ha molts altres factors que porten a tancar una venda, però el copywriting en pot ser un de determinant. Des de subscriure’s a la teva newsletter, fins a tancar una compra… Un bon text connecta amb el teu visitant, i elimina els dubtes que impedeixen que passi a l’acció.

Els textos del teu web han de ser una prioritat

El que dius i comuniques a través dels teus textos és una peça clau de la teva presència digital, especialment en el teu web. Si les presses, no saber com posar-t’hi o la falta de temps t’impedeixen dedicar atenció a aquesta part, potser és un bon moment per delegar la tasca a un copywriter professional que t’ajudi a conèixer en profunditat al teu client ideal i redacti textos persuasius, pensats per al posicionament SEO i l’entorn digital. Ja que has pres la decisió d’invertir en la imatge de la teva empresa, no deixis de costat les paraules i recorda que els textos del teu web són la clau per convertir els teus visitants en clients.

Sobre Rosa Cools

Sobre l’autora

Em dic Rosa i sóc consultora en màrqueting digital, especialitzada en SEO i content marketing. M’encanten els llibres, l’animació i els conills.

En aquest blog escric sobre SEO i copywriting. m’acompanyes? 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.