Seleccionar página

Què és el copywriting? La teva marca també té personalitat

Ene 30, 2021 | Copywriting

Enfrontem-ho: A ningú li interessa el teu producte.

En canvi, al teu públic sí que l’interessarà saber com l’ajudaràs a millorar la seva vida. Tots som els protagonistes del nostre dia, i només aquells productes o serveis que siguin els seus aliats, aconseguiran tancar la venda. En altres paraules, les persones busquem els BENEFICIS del que els hi ofereixes.

D’acord, però què té a veure això amb el copy? Doncs és el primer pas per escriure per vendre. Entendre que al teu consumidor no li interessa QUÈ és el teu producte, sinó saber PER QUÈ l’hauria de comprar, és la clau per crear un bon text persuasiu. I aquí entra la feina del copywriting.

Un text qualsevol és informatiu o entretingut. En canvi, el copywriting et porta a l’ACCIÓ. Si aconsegueixes entendre les preocupacions dels teus clients i saps jugar bé les paraules, tindràs molts més números perquè reservin, contactin amb tu o, inclús, comprin el teu producte.

Imagina’t que et vols comprar unes cortines. En un web trobes la següent descripció:

Cortines 80% de polièster i 20% de cotó. Blanc cru.

I en una altra web hi trobes el següent:

Decora el teu menjador amb cortines blanc cru. Deixa entrar la claror al teu menjador mentre preserves la privacitat de la teva llar. La seva composició del 80% de polièster i 20% de cotó et deixaran llibertat perquè no t’hagis de preocupar de planxar-les. Reserva-les ara!

Amb quines cortines et quedes? Tot i que al món virtual, les sensacions queden fora de joc, un bon copywriting et permet acompanyar al client a l’hora d’anticipar els seus dubtes i de connectar amb les seves motivacions més profundes.

On hauries d’aplicar el copywriting? La resposta és ben senzilla: a tot! Des de la pàgina d’inici del teu web, a la fitxa de productes, passant per la teva seqüència d’email màrqueting, els teus anuncis i el teu catàleg. Treballar uns textos que tinguin la personalitat de la teva marca impresa en cada-una-de-les-sil-labes del seu univers, t’ajudarà a diferenciar-te i a crear un impacte positiu únic al teu client. Un cas perfecte és la marca de sabons Lush, en la que cada descripció de producte està curosament treballada:

Exemple de copywriting de la marca Lush.
La marca Lush aconsegueix transmetre els beneficis, combinant les característiques del producte.

Tot el que està escrit és copywriting?

No! Si et fas aquesta pregunta, és possible confonguis redacció de continguts amb copywriting. Mentre que l’objectiu del copy és aconseguir que una persona faci l’acció que desitges, la redacció de continguts permet crear contingut educacional o d’entreteniment, com vídeos a YouTube o posts de blog com el que estàs llegint. De fet, aquest tipus de contingut pot arribar a ser molt beneficiós per a la teva marca, ja que gràcies a això pots arribar a construir un univers per atraure clients i aplicar l’inbound màrqueting.

Com escriure copywriting?

Al contrari de la creença popular, el copy no comença quan agafes el llapis per escriure la teva proposta. Abans, és necessari dedicar temps i esforç a fer una recerca sobre el client ideal de la marca: què necessiten, què busquen, les seves preocupacions, com parlen, quan consulten informació… Aquestes són tan sols algunes de les preguntes que el copywriter s’ha de fer abans d’escriure ni una sola paraula.

Llavors, com puc aplicar el copywriting a la meva marca? Hi ha diferents estratègies, com són storytelling, tocar la part emocional i jugar amb l’humor, però en totes i cada una d’elles s’ha de tenir en compte el mateix: què és el que diferencia la teva marca de la resta? A l’hora d’escriure els teus textos, no pensis que ets el millor. Pensa en com pots ajudar a la persona que vols comprar, d’una manera única i eficaç.

Sobre Rosa Cools

Sobre l’autora

Em dic Rosa i sóc consultora en màrqueting digital, especialitzada en SEO i content marketing. M’encanten els llibres, l’animació i els conills.

En aquest blog escric sobre SEO i copywriting. m’acompanyes? 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.