Seleccionar página

8 preguntes per contractar a un consultor SEO (segons Google)

Nov 1, 2020 | Posicionament SEO

A mesura que és més conegut el concepte de posicionament web, nous professionals es posen l’etiqueta d’especialista o consultor SEO a la targeta de presentació. Però què és un consultor SEO o com hauria de ser? Abans de contractar a un especialista per a posicionar el teu lloc web, llegeix amb atenció els consells que el mateix Google recomana.

Què és un consultor SEO

Un consultor SEO és la persona que optimitza el teu web per posicionar-te als cercadors amb l’objectiu d’incrementar el trànsit orgànic de qualitat.

La seva principal funció és revisar l’estructura, contingut i part tècnica del teu web amb l’objectiu de posicionar-lo en unes paraules clau rendibles per al teu negoci. Per tant, un SEO ha de tenir prou habilitats tècniques, com interès pel màrqueting de continguts, i ser capaç de marcar un pla d’accions basat en dades objectives.

Les seves principals funcions són:

 • Fer un estudi de paraules clau: amb l’ajuda d’un diccionari de sinònims, creativitat i a través d’eines com SEMrush, keyword.io o Google Keyword Planner, el SEO ha de ser capaç d’identificar paraules clau rentables i enfocades a la conversió.
 • Revisar l’estructura i el contingut del lloc web: un cop s’han triat les paraules clau, el consultor SEO haurà de revisar el contingut de les pàgines que es volen posicionar i l’estructura interna del web (interlinking, nivell de profunditat, etc.).
 • Consells tècnics: tot i que no és necessari que un SEO sàpiga programar, sí que hauria de tenir una mínima noció dels principals llenguatges web i de conceptes com què és un hosting, redireccions, hreflangs i altres factors que poden afectar el posicionament del teu web.
 • Desenvolupar contingut: en alguns casos, l’especialista pot oferir serveis de redacció SEO per tal de crear noves pàgines o modificar les existents.

Consells per contractar a un consultor SEO segons Google

A inicis de l’any 2020, Google publicava a través del seu canal Google Webmasters alguns consells per a les persones que es plantegen contractar a un consultor SEO, amb especial atenció a l’hora de diferenciar un consultor white hat d’un black hat:

És fàcil deixar-se emportar per la promesa de resultats ràpids, però al moment de contractar a un consultor SEO has de tenir en compte que els resultats sempre venen al llarg del temps, i que qualsevol promesa de posicionar-te de manera immediata pot tenir conseqüències desastroses a causa de les penalitzacions de Google.

Per evitar mal de caps, aquí tens 8 preguntes que t’has de fer al moment de contractar a un consultor SEO:

 1. Mostra interès per saber com apareixeràs als resultats, no només a quina posició?
 2. T’ha preguntat quin és el valor diferencial del teu negoci o com són els teus consumidors?
 3. Sap com et troben habitualment i quins canals de màrqueting online i offline utilitzes?
 4. Coneix els objectius de l’empresa?
 5. Quina opinió tenen els seus clients anteriors?
 6. Els seus resultats són sostenibles en el temps?
 7. Saps com faràs el seguiment?
 8. Ha puntualitzat que la feina més gran serà a l’inici per a obtenir resultats a llarg termini?

Si has contestat que sí a la majoria de preguntes, felicitats! Probablement estàs pensant a contractar un SEO que es preocupa per obtenir un creixement d’acord amb les directrius de Google i que al llarg del temps t’afavorirà.

I si no és així, potser hauràs de plantejar-te seguir buscant un consultor SEO fiable. Recorda, en posicionament web el més important no són els resultats immediats, sinó els que s’aconsegueixen al llarg del temps i perduren.

Font: Google

Sobre Rosa Cools

Sobre l’autora

Em dic Rosa i sóc consultora en màrqueting digital, especialitzada en SEO i content marketing. M’encanten els llibres, l’animació i els conills.

En aquest blog escric sobre SEO i copywriting. m’acompanyes? 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.