Seleccionar página

4 passos per escriure el teu blog amb redacció SEO i posicionar els teus continguts

Oct 20, 2020 | Posicionament SEO

Redactar contingut pel blog corporatiu del teu projecte pot ser cansat, i si no ho fas tenint en compte el posicionament SEO, pot acabar sent una tasca llarga i sense resultats. Avui t’explico què és la redacció SEO i quins són els passos clau que has de tenir en compte per posicionar el teu web amb els continguts que busca el teu públic.

Què és la redacció SEO

Noia escrivint a un blog redacció SEO.

La redacció SEO o copywriting enfocat a posicionament, és una manera de crear continguts tenint en compte què funciona a Google. A l’entrada sobre què és inbound marketing ja vam veure que els continguts són una peça fonamental per donar a conèixer la teva empresa. Tot i això, crear continguts sense estratègia, ni conèixer com funcionen els cercadors pot ser ineficaç, ja que és possible que els resultats no arribin. A l’hora d’escriure continguts, cal trobar l’equilibri màgic entre dirigir-te al teu públic i a Google a la vegada.

Els principals objectius de treballar els textos del teu blog amb SEO són:

  • Que el teu públic et trobi a Google i generar confiança.
  • Donar visibilitat la teva marca sense cost afegit.
  • Veure créixer el teu trànsit orgànic (i gratuït) amb usuaris de qualitat.

Com redactar contingut que posiciona

Primer pas: Estudi de paraules clau i agrupar el contingut per categories

Les paraules clau són l’ànima del SEO. El primer pas és fer un estudi de paraules clau amb prou cerques perquè pugui atraure un volum interessant d’usuaris, però amb poca competència per tenir l’oportunitat de posicionar-te. Amb SEO sempre parlem de les paraules middle tale i long tale, és a dir, aquelles paraules més específiques i amb menys competència, però amb prou cerques com per crear contingut i atraure públic.

Un consell extra seria que agrupessis els continguts per categories. D’aquesta manera, et serà més fàcil enllaçar les pàgines i ajudar a què el lector segueixi trobant contingut del seu interès.

Segon pas: Estructurar el contingut de l’entrada

Un cop hagis triat la paraula clau i el contingut del qual vols parlar, és hora de començar a escriure. Però abans et recomano que pensis en l’estructura que tindrà la teva entrada. Els lectors no busquen paràgrafs eterns, sinó que volen contingut ràpid i fàcil de llegir. Una manera d’alleugerir la lectura és dividir el teu contingut amb subtítols que incloguin el tema més important de la secció i a poder ser la paraula clau. A part, també pots incloure la paraula clau tant al títol de l’entrada com a la introducció. D’aquesta manera, no només faràs feliç al lector, sinó també a Google.

Tercer pas: Inclou imatges optimitzades i escriu els elements SEO

Ja has escrit la teva entrada? La feina no s’ha acabat, i és que la redacció SEO també ha de tenir en compte altres elements com:

  • La meta-descripció: És el text que es veu des de Google i es recomana que sigui un resum de màxim 155 caràcters.
  • El title: També es veu des de Google i des de la pestanya del navegador. Sol ser el títol de la teva entrada i hauria d’incloure la teva paraula clau.
  • Les imatges: No pengis imatges amb un pes excessiu i escriu un text alternatiu que faciliti als bots de Google saber de què tracta.
Exemple de title i meta-description d'aquest blog.
Exemple de title i meta-description de rosacools.com

Quart pas: Comparteix el teu contingut

Després de tota la feina, et sentiràs com si escoltessis àngels en fer clic a «Publicar». Malauradament, no és el final, ja que falta el més important. Un cop tinguis el teu contingut, comparteix-lo a les teves xarxes socials, a col·laboradors que els hi pugui interessar i al teu llistat de mailing. En qualsevol cas, intenta no caure en l’SPAM.

Hauries de contractar a un redactor SEO?

Després d’haver repassat tots els passos per posicionar el teu blog amb la redacció SEO, potser se t’han tret les ganes de tenir-ne un a la teva web, tot i saber els beneficis a llarg termini que comporta. Contractar un redactor SEO pot ser bona idea si no tens temps o els coneixements suficients. A més, si decideixes externalitzar-ho, saps que:

  • Un redactor SEO troba les millors paraules clau per a posicionar el teu negoci.
  • Un redactor SEO sap com estructurar un blog perquè el lector segueixi llegint o contracti els teus serveis.
  • Un redactor SEO treballa tots els elements que permetran que el web es posicioni.

En definitiva, un redactor SEO no només treballa el text, sinó que té en compte un munt d’elements per posicionar la teva marca online. Confiar en un professional és la millor manera d’estalviar-te temps i apostar per una feina professional i amb resultats.

Font: SEMrush i experiència pròpia.

Sobre Rosa Cools

Sobre l’autora

Em dic Rosa i sóc consultora en màrqueting digital, especialitzada en SEO i content marketing. M’encanten els llibres, l’animació i els conills.

En aquest blog escric sobre SEO i copywriting. m’acompanyes? 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.